Vértex Vinter

Topptur i Stockholm

23/1 2013

2013 kommer en kortare kvällsvariant i form av Hammarbybacken 2h arrangeras torsdagen den 14:e februari Se mer info på www.vertex.cx/2h

Hammarbybacken 6h 2013 är flyttad till skidbacken i Flottsbro och blir Flottsbro 6h 2013. Tävlingen går av stapeln den 16 februari mellan 18.00 och 24.00.

Flottsbros anläggning är mycket välskött och atmosfären kommer bli på topp där vi kommer gå uppför deras 103 höjdmeter och sedan ta oss nerför ca 400 åkmeter i den elbelysta backen.

Konceptet kommer att vara detsamma som tidigare år, alltså en toppturstävling i Stockholm. Tävlingen är öppen för alla vare sig man bara vill prova på att gå med topptursutrustning eller är en van toppturare. Det gäller att under sex timmar ta sig så många gånger upp och ner för en av Flottsbros backar på skidor med stighudar. Den enskilda person samt det tremannalag som samlat ihop flest höjdmeter vinner. Det kommer finnas förtäring på plats så om man känner att man har tiden så är det fritt fram att pausa.

Och varför inte sätta upp ditt/ert personliga mål? 1420m som Åreskutan, 2114 som Kebnekaise eller kanske till och med 4810m som Mount Blanc. Förra årets vinnare av Hammarbybacken 6h hann beta av hela 6600 positiva höjdmeter!

Det kommer finnas fina priser till vinnarna samt deltagandepris! Supporters till Flottbro 6h är Addnature samt Hagöfs.

Anmälan sker till info@mnmlagency.com eller genom att svara på eventinbjudan i Facebook-gruppen Hammarbybacken ska bestigas igen på Facebook. Här hittar du också mer information. Anmälningsavgift om 200 kr betalas kontant på plats. Det täcker administration samt genomförande av tävlingen."

13 februari 2012

6171 höjdmeter krävdes för guldet

I lördags gick den andra upplagan av toppturstävlingen Hammarbybacken 6h av stapeln i Hammarbybacken i Stockholm. Vinnare i soloklassen blev Patrik Nordin respektive Josefina Wikberg. Team MNML tog hem segern i lagklassen.

Hammarbybacken 6h går ut på att under sex timmar avverka så många höjdmeter som möjligt genom att ta sig upp och ner i Hammarbybacken med skidor, snowboard eller snöskor – antingen solo eller som ett lag. Totalt deltog 42 personer i årets tävling som gick av stapeln den 11 februari.

9 februari 2012

Brysselsteget, sälen, v-tecknet ... vad har du för toppgest? Alla som kör Hammarbybacken 6h kan vara med och tävla med sin toppgest. Gå genom Addnaturefållan på toppen och låt dig fotograferas av vår fotograf. Fotografen är på plats mellan 10.00-11.00. Bästa gesten vinner ett presentkort på 2000:-"

2 februari 2012

Addnature och Enervit kommer att sponsra alla deltagare med sportdryck. Samtidigt går Highsport in med priser till prisbordet.

20 januari 2012

Det närmar sig årets tävling med stormsteg. Alewalds/Haglöfs kommer att finnas på plats i backen. Alpint kommer att ha ett testcenter med utrustning från Dynafit. Prisbordet i år kommer att inkludera generösa bidrag från Dynafit, Haglöfs, Camsports och tidningen Outside. Har du inte anmält dig är det hög tid att göra det.

21 december 2011

Den 11:e februari 2012 är det dags igen! Mer information följer inom kort.

10 februari 2011, 2 dagar kvar!

Ser ut att bli en riktigt fin dag på lördag, minusgrader, sol och vindstilla. Perfekta förutsättningar för topptur i city.

Riktigt kul med den uppslutning i form av lag och solodeltagare som dykt upp på så kort varsel vid första upplagan av detta lite annorlunda evenemang. Kan bli riktigt intressant tills nästa säsong då vi har ett år bakom oss och lite mer tid inför arrangemanget. Finns det ytterligare nyfikna som vill vara med är det inga problem, anmäl er direkt på hemsidan, eller kom bara förbi på lördagen och surra med folk och testa lite utrustning från Dynafit. Evenemanget är mer av karaktären prova-på-topptur än superseriös tävling, så var inte rädd för att ta en sväng förbi med lite frågor eller ta en testtur själv.

Välkomna till Hammarbybacken 6H!

13 januari 2011

Lördagen den 12:e februari är det dags för ett annorlunda skidalpint arrangemang i Hammarbybacken i Stockholm. Bilda ett företagslag, ta med polarna eller kör helt själv i soloklassen. Målet är att samla så mycket höjdmeter som möjligt i Hammarbybacken eller bara ha en rolig annorlunda lördag på stighudar i vintriga Stockholm.

Dynafit Testcenter kommer att vara på plats och ge dig möjligheten att testa det senaste inom topptursutrustning i samband med evenemanget.

Start lördagen den 12:e februari kl 10.00
Samling sker vid Dynafits Testcenter i Hammarbybacken i Stockholm.
Nummerlappar delas ut från och med kl 08.30